Anta utmaningen och testa dina gränser!

Välkommen till den 12:e upplagan av Göteborg Multisport Race söndagen den 15 oktober 2017 i Delsjöområdet.

Tävlingen kommer att genomföras som rogaining i lag om två personer. Det innebär att du och din lagkamrat har fyra timmar på er att plocka så många poäng som möjligt. Totalt kan 4000 poäng hämtas på de olika kontrollerna som nås till fots, cykel eller genom att paddla. För att få så många poäng som möjligt krävs det bra samarbete, taktik och ett glatt humör i laget.

På kartan finns det 40 kontroller med olika svårighetsgrad och poäng. Ni väljer själva i vilken ordning och vilka poäng ni hämtar. Det kommer att förekomma äventyrskontroller som är värda extra mycket, t.ex. slackline, grottor och klätterträd.

Kanothyra, flytväst och paddlar ingår i startavgiften.

 

KLASSER MULTISPORT

Mix, dam och herr är huvudklasserna i multisport. Ett lag består av två personer som skall hänga ihop hela tävlingen, max 20 meter mellan de tävlande inom lagen.
Det går även att tävla ensam i solo-klassen. 

Prova-på klassen

För dem som vill prova på multisport men utan tävlingsstressen har vi prova-på klassen. Detta innebär att man kör helt utom tävlan i två timmar. Totalt antal poäng är färre och det är något mindre tekniskt än tävlingsklasserna men i övrigt samma regler.

Ungdomsklass

För ungdomar upp till 16 år har vi ungdomsklassen. Tjejer och killar tävlar i samma klass och i vilken konstellation man vill. Totalt antal poäng är färre och det är något mindre tekniskt än tävlingsklasserna men i övrigt samma regler.

TÄVLINGSMOMENT MULTISPORT

Grenarna i multisport är cykling, paddling och löpning. Det är upp till er att lägga upp taktiken och välja vilka kontroller ni ska ta. Men för att maximera poängen kommer det krävas att ni både springer, paddlar och cyklar.
För att ta sig runt längs banan krävs lättare orientering där bra vägval och taktik vid val av kontroller kan spara tid och ge fler poäng. I övrigt är sträckorna en blandning av stigar, vägar och för den som väljer fågelvägen –obanad terräng.
Kontrollpunkterna kommer att vara tydliga och markerade med skärm och en digital stämplingsenhet. För vissa kontroller kommer det att krävas mer samarbete och taktik. Exempel på sådana kontroller är grottkrypning, klättring på repstege, slackline med mera.

Vissa kontroller kan bara tas med kanot. På paddelsträckan tillhandahålls kanadensare av organisatören men det är även tillåtet med egna. Paddlingen kommer att ske i Delsjön.

TIDER

Starten går kl 10.00 och målgång kl 14.00. Målet stänger kl 14.10 och lag som går i mål efter det erhåller inget resultat. För målgång efter kl 14.00 kommer lagen att få poängavdrag så det gäller att planera er runda.

För prova-på och ungdomsklassen går starten kl 11, med målgång 13:00 och målet stänger för dessa klasser 13:10.

Målet stänger 10 minuter efter maxtid.               

Klasser Lag Starttid Maxtid
Multisport Herr/Dam/Mix kl 10.00 4 h
Multisport Prova-på (tvåmannalag) kl 11.00 2  h
Multisport Ungdom t.o.m. 16 år (tvåmannalag) kl 11.00 2 h


För deltagare under 18 år vill arrangören ha ett bevis på målsmans gillande, se anvisningar vid anmälan.

UTRUSTNING

Det kommer vara krav på obligatorisk utrustning; mobiltelefon och första förband. Utöver detta krävs flytväst med visselpipa på paddelsträckor samt cykelhjälm vid cykling.

TÄVLINGSREGLER

För att delta i tävlingen behövs ingen speciell utrustning. Det är valfritt om kontrollerna tas med hjälp av cykel, kanadensare eller till fots. Vi rekommenderar dock att ni cyklar delar av banan, en vanlig cykel räcker långt för att snabbare transportera sig mellan vissa kontroller. All utrustning som tas med ut på banan måste tas med i mål, en cykel får tex inte lämnas ute i skogen för att fortsätta till fots resten av banan. Det är tillåtet att lämna cykeln längs banan, men ni ansvarar själva för den och den måste tas med till målgång.

KANOT

På paddelsträckan tillhandahålls kanadensare av organisatören. Det är även tillåtet med egen kanot. 

STARTAVGIFT

Klasser: Kostnad per lag t.o.m. 1 okt Kostnad per lag t.o.m. 9/10
Multisport
(herr,dam & mix)
1000 kr 1400 kr
Multisport - Prova-på
(herr,dam & mix)
700 kr 1000 kr
Multisport - Ungdom t.o.m. 16 år (tvåmannalag) 300 kr 500 kr


PM OCH INFORMATIONSMÖTE

Ett mer detaljerat PM får ni två veckor innan start på hemsidan och via e-mail till anmälda lag. En halvtimme innan start sker dessutom en kort genomgång av banan.

ANMÄLAN

Anmälan sker uteslutande på hemsidan www.goteborgmultisportrace.se. Klicka på ”Anmälan” till vänster. Avgiften höjs efter den 1 oktober. Sista anmälan är 9:e oktober.

REGLER

Fullständiga regler för tävlingen finns på hemsidan, klicka på ”Regler” i vänsterkanten. www.goteborgmultisportrace.se 

ÅTERBETALNING

Anmälan är bindande och ingen återbetalning av startavgiften sker. Vi rekommenderar därför att ni tecknar Folksams försäkring Startklar. Den täcker sjukdom vid motionstävlingar i Sverige och mot uppvisat läkarintyg får ni då hela startavgiften tillbaka av Folksam. Försäkringen kostar 125 kr för ett helt år och gäller då för alla motionstävlingar du ställer upp i, alltså inte bara Göteborg Multisport Race. För fullständig info, se www.startklar.nu

FÖRSÄKRING

Alla deltagare är försäkrade mot allvarliga personskador via FolksamsK96-försäkring. Den försäkringen står alltså vi för och ingår i deltagaravgiften. K96 går att läsa mer om på Folksams hemsida men i korthet så är det en olycksfallsförsäkring som ger en engångsersättning vid olika grader av invaliditet till följd av tävlingen.

ARRANGÖR OCH UPPLYSNINGAR

Tävlingen arrangeras av Mölndal Outdoor IF.

Frågor tas emot på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Tävlingsledare Martin Rådbo tel 031-54 54 80.

SOCIALA MEDIER

Följ oss på sociala medier och ta del av lite förhandsinformation och ett och annat tips inför tävlingen

Facebook https://www.facebook.com/goteborgmultisportrace

Instagram @goteborgmultisportrace #goteborgmultisportrace

SVENSKA MULTISPORTCUPEN

Vi ingår i Svenska Multisportcupen och är den avslutande sista deltävlingen. Mer info på https://www.facebook.com/svenskamultisportcupen/

BETALNING

Avgiften betalas med betalkort i samband med anmälan på hemsidan.

Alla vanliga svenska betal- och kreditkort kan användas. Exakta instruktioner får ni när ni går till anmälningssidan. Företag och föreningar som istället vill ha en korrekt faktura (med momsspecifikation) kan ange detta i samband med anmälan, fakturaavgift 50 kr. För betalning från utlandet, använd följande uppgifter:

Sponsorer