Vi hade lite datorstrul på tävlingsdagen som vi ber om ursäkt för, men nu finns färdiga resultatlistor. 

Resultatlista

Resultatlista med tagna kontroller (sträcktider)

Här finns PM med all info om tävlingen:

http://goteborgmultisportrace.se/pdf/2017/pm2017_ver1.pdf 

 

Nu är det mindre än 1 vecka kvar till Göteborgs multisportrace. Hoppas alla är taggade! 

För er som känner att hösten skulle bli roligare med ännu fler tävlingar vill vi passa på att tipsa om våra sammarbetspartners arrangemang Skatås Mörkaste den 10 november. Njut av höstmörkret i skenet av pannalmpor under 7 eller 12 km traillöppning. 

Läs mer här:

https://www.skatasryggar.se/skatas-morkaste/

Nyhet för i år är en BARNBANA för de minsta av våra äventyrare på och i absoluta närheten av tävlingscentrum vid Delsjöns badplats.

Fri start mellan kl 11 och 13 där man får prova både att springa, cykla, paddla och lite äventyr i slingor med byte på tävlingscentrum. Rekommenderad ålder 6-10år och föräldrar får gärna följa med runt. Ta med egen cykel medan lån av kanot ingår men utgår vid hård vind/höga vågor.

Anmälan på plats till en kostnad av 100kr/barn och då får man både pris och diplom vid målgång.

Välkomna!

 

Banan inför Göteborg Multisportrace är nu i stort sett klar, vi har pratat med banläggaren och ställt några vanligt förekommande frågor.

Hur lång är banan?

Det beror på i vilken ordning man tar kontrollerna och hur många kontroller laget hinner ta på fyra timmar. Räkna med att vara igång i fyra timmar där man varvar löpning, cykel och paddling.

Måste man köra alla tre grenar (löpning, cykel och paddling)?

För att ta alla kontroller måste man göra alla tre grenar. Vissa kontroller är enbart paddelkontroller, vissa är enbart löpkontroller, vissa är så långt bort så att de bör tas med cykel. Vill man maximera sin poäng bör man således göra alla grenar. Såklart kan man avstå från någon gren, men man kan då inte ta alla kontroller (och antagligen inte vinna).

Kan man köra hela banan med cykelskor?

Nej, det är inget vi rekommenderar, vissa kontroller är starkt löpbetonade.

Måste man lämna sin cykel obevakad i skogen?

Det kommer att finnas två platser i skogen, förutom på TC, där man kan lämna cyklarna under bevakning av funktionärer. Det är även tillåtet att lämna cykeln på andra ställen, men då på eget ansvar. Ta med lås om ni är oroliga.

Vilken typ av idrottare kommer att ha mest fördel av banan, löparen, cyklisten eller paddlaren?

Den mest allsidiga atleten med bäst taktik i vilken ordning kontrollerna skall plockas. Det kommer att vara en fördel att kunna karta och kompass, samt ha ett bra samarbete inom laget.

Hur svåra är kontrollerna?

Kontrollpunkterna är inte jättesvåra, svårigheten ligger förmodligen i vilken ordning de skall plockas och vilka vägval man gör.

Vilket material krävs?

Man behöver en cykel och hjälm. Sedan är det bra att ha en liten ryggsäck att förvara eventuell extra skor och utrustning, samt dryck och energi. Rekommenderat är även kompass. obligatorisk utrustning är mobiltelefon och första förband.

Kanothyra, flytväst och paddlar ingår i startavgiften, men det är också tillåtet att ta med sin egen kanot/kajak. Dubbelkajak är inte tillåtet och heller inte dubbelpaddel i en kanadensare.

Välkommen till Göteborg MultisportRace 2107!!!

Tävlingen kommer att gå av stapeln söndagen den 15:e oktober i Delsjöområdet.

Mer information om tävlingen kommer att publiceras på hemsidan och facebook sidan. Håll ögonen öppna!

Under våren kommer Mölndal Outdoor erbjuda träningstävlingar i form av Åre Pre Race den 19:e april och 31:a maj. Se information under www.areprerace.se

 

Varmt välkomna till Göteborg multisportrace den 15 okt på Delsjöns badplats i Skatås.

I år kör vi tävlingen i form av rogaining / kontrollplock. Det innebär att alla tävlar lika länge och tar så många kontroller och poäng som man hinner och orkar på fyra timmar.
Kontrollerna ger beroende på svårighetsgrad och placering olika antal poäng så det gäller att planera noga innan ni ger iväg.

Grenarna är löpning, cykling och paddling (kanot ingår) och för att ta alla kontroller måste ni köra alla tre. Men det väljer ni så klart själva när ni får kartan.

Tävlingen har som ni märkt bytt namn då vår tidigare partner Femmans Sport valt att satsa mer fokuserat på sin butik. Men vi som arrangerar är samma gäng från idrottsklubben Mölndal Outdoor IF.

All information och anmälan finns på www.goteborgmultisportrace.se

Ordinarie avgift fram till söndagen den 1 okt, sedan blir det lite dyrare.

En perfekt tävlingsform där alla från elit till nybörjare kan vara med och tävla på lika villkor.

FirningKanot Kopia

Göteborg multisportrace

Underkategorier

Sponsorer